Project omschrijving

Training in kleur

Kleuradvies komt niet alleen terug bij een loopbaan als kleurconsulent. Ook onder andere kappers, opticiens en modeadviseurs krijgen dagelijks te maken met kleur. Zij adviseren hun klanten over welk kapsel, welk montuur en welke kleding hen het beste staat. Kleur is daarbij van essentieel belang: een bril in een kleur die minder goed bij de uiterlijke kenmerken van een klant past, staat bijvoorbeeld lang niet zo mooi als een bril die daar wel op aansluit.

Ook voor modeadviseurs en stylisten speelt kleur een belangrijke rol in het advies. Een jurk die de klant bijvoorbeeld perfect past, staat nog mooier in een kleur die het gezicht van de klant laat stralen. Hetzelfde geldt voor kapsels: een verkeerde haarkleur laat de klant er moe of ouder uitzien, terwijl de juiste kleur ervoor zorgt dat de klant er jonger uitziet.

Wanneer je mensen dagelijks over hun uiterlijk adviseert, is het dus goed om te weten welke kleuren zorgen voor harmonie in het uiterlijk van de klant. Tijdens deze cursus leer jij daarom alles over kleur, waarna jij je klanten inzicht kunt geven in hun beste kleuren. Daarnaast leer je hoe je met kleur sterke kanten accentueert en andere delen juist camoufleert. Zo kun jij de klant van uitgebreid, persoonlijk en compleet advies voorzien!

Indeling van de cursus

De cursus duurt van ongeveer 10:00 tot 16:30. De ochtend bestaat uit voornamelijk theorie en een kennismaking met de vier seizoenstypes. De middag bestaat uit praktijktraining, waarbij verschillende modellen worden geanalyseerd. Deze modellen worden door de cursisten zelf uitgenodigd en meegebracht.

Locatie en datum

De training in kleur gaat door wanneer er minimaal vier personen deelnemen. De datum wordt dan in overleg vastgesteld. De training kan op locatie, maar ook bij Harmony in Colours in Waddinxveen worden gegeven. Wanneer de training op eigen locatie is, zijn koffie, thee en lunch voor eigen rekening.

Kosten van de training

De prijs van deze cursus is op aanvraag. Neem contact op via 06 – 160 76 936 of info@harmonyincolours.nl