Harmony in Colours

Wij verzorgen sinds 1990 de opleiding voor Kleurconsulent.

Bij Harmony in Colours weten wij alles van kleur. We weten wat de juiste kleuren doen voor uitstraling en zelfvertrouwen en hoe je kunt communiceren met je uiterlijk. We delen deze kennis graag met zowel particulieren als professionals: particulieren kunnen bij ons terecht voor verschillende workshops, professionals voor diverse opleidingen en cursussen.

We laten je graag zien hoe je anders om kunt gaan met mode, onder andere door minder en bewuster kleding te kopen. Doordat we dankzij een kleuranalyse beter weten wat ons goed staat, kopen we minder snel kleding die we later niet dragen. Op die manier hebben we langer plezier van onze aankopen én verspillen we minder kleding. We gaan daardoor beter om met het milieu en geven minder geld uit.

Het vierseizoenen systeem

Harmony in Colours werkt met het vier seizoenensysteem dat gebaseerd is op de kleurentheorie van Johannes Itten.

Bij Harmony in Colours werken we met het vierseizoensysteem, wat betekent dat wij klanten indelen als lente-, zomer-, herfst- of wintertype. Het vierseizoenensysteem is gebaseerd op de kleurentheorie van Johannes Itten. Amerikaanse kleurenexperts van de Fashion Academy in Californië introduceerden later de kleuranalyse. Deze analyse is gebaseerd op de ondertoon van de huid, ogen en haarkleur.

Zomer- en wintertypes kenmerken zich door een koele ondertoon van de huid. Een warme ondertoon is juist typerend voor lente- en herfsttypes. Ook kijken we of iemand een helder of gedempt type is: helder past bij winter- en lentetypes, gedempt bij zomer- en herfsttypes. Tijdens de analyses maken we gebruik van drapeersjaals met 70 verschillende kleuren. Zo ontdekken we welke kleuren zorgen voor harmonie tussen je huidteint, ogen en haarkleur, waardoor jij er stralend uitziet!