Project omschrijving

Specialisatiedagen

Kleding bepaalt voor een groot deel onze uitstraling. Kleding die ons goed staat, laat ons zelfverzekerd voelen. Dat zelfvertrouwen stralen we dan ook uit, waardoor we een (verpletterende) eerste indruk maken. Kleur heeft natuurlijk veel invloed op of een kledingstuk zorgt voor harmonie in iemands uiterlijk, maar pasvorm en presentatie spelen ook een belangrijke rol.

Ook de persoonlijke stijl van iemand is bepalend voor wat diegene uiteindelijk uitstraalt. Zelfvertrouwen komt pas écht wanneer we kleding dragen waar we ons ook daadwerkelijk goed in voelen. Dat heeft te maken met kleur, pasvorm en smaak: een kledingstuk laat iemand pas echt stralen wanneer de kleur, pasvorm én stijl bij diegene passen. Wil jij daar als kleurconsulent meer van weten, zodat je jouw klanten wat extra’s kan bieden en ze een completer advies kunt geven? Volg dan één van onze verdiepingscursussen!

Workshop 1 – Stijl in de seizoenskleuren

Tijdens deze workshop leer je verschillende figuurvormen herkennen en hoe je daar een passende kleurstyling bij adviseert. Daarmee bedoelen we een styling die past bij het figuur en de identiteit van de klant. Na het volgen van deze workshop kun je een uitgebreid advies geven over de kleuren uit de seizoenen en hoe de klant daar kledingcombinaties mee kan maken.

Workshop 2 – Verdieping figuurvormen

Bij de workshop ‘Stijl in de seizoenskleuren’ hebben we gezien welke figuurvormen er bestaan en hoe we die kennis combineren met onze kennis over kleur. Tijdens de workshop ‘Verdieping figuurvormen’ gaan we daar dieper op in en leren we de opgedane kennis te vertalen naar kleding. Je gaat daarom individueel een gebruiksvriendelijke stijlmap maken. In deze stijlmap bundel je foto’s van kledingstukken die passen bij de verschillende figuurvormen, zodat je de theorie visueel maakt voor de klant. De stijlmap kun je dus ook aan je klanten laten zien als je zelf een workshop geeft.

Workshop 3 – Ontdek je persoonlijke kledingstijl

Stijl is in feite niets meer dan de manier waarop je je innerlijk naar de buitenwereld presenteert. Stijl zegt daarom veel over je persoonlijkheid en over hoe je door anderen wilt worden gezien. Wil jij je klanten van geschikt kleur- en kledingadvies voorzien? Dan is het belangrijk dat je weet welke stijlen er zijn en welke kleuren en stoffen bij een bepaalde stijl horen. Tijdens deze workshop gaan we daar dan ook dieper op in. We bekijken verschillende stijlen en bepalen welke kledingstijl jij zelf hebt. De opgedane kennis komt uiteindelijk samen in een moodboard van jouw persoonlijke stijl. Dit moodboard kun je ook aan je klanten laten zien als je zelf een workshop geeft.

Workshop 4 – Verdieping kledingstijlen

Tijdens deze workshop leren we hoe we de opgedane kennis over kledingstijlen kunnen toepassen bij kleuranalyses. We gaan dieper in op hoe een bepaalde stijl zich terugvertaalt naar kleding en kleur en hoe we de klant daarin kunnen adviseren. Je gaat daarom individueel een gebruiksvriendelijke stijlmap maken. In deze map bundel je verschillende kledingstukken die passen bij verschillende stijlen. Je kunt de map later zelf gebruiken om de klant van een breder advies te voorzien!

Locatie en datum

De workshops duren ongeveer drie uur en kunnen bij Harmony in Colours in Waddinxveen of op eigen locatie worden gegeven. De workshop gaat door wanneer er minimaal vier en maximaal zes personen deelnemen.

Kosten

De prijs van deze cursus is op aanvraag. Neem contact op via 06 – 160 76 936 of info@harmonyincolours.nl