Project omschrijving

De kleurconsulent

Ieder mens is uniek. Waar jij een lichte huid met blauwe ogen hebt, heeft je beste vriend of vriendin misschien wel donkere ogen en een getinte huidskleur. Het ene is daarbij niet per se mooier of beter dan het andere. Sterker nog, jouw unieke gelaatstrekken maken je juist bijzonder. Het is daarom belangrijk dat je jouw uiterlijk waardeert op de manier die het verdient. Kleur kan je daarbij helpen, want de juiste kleuren accentueren jouw schoonheid en benadrukken je sterke kanten. Kleuren die niet bij je passen, zorgen er juist voor dat lijntjes eerder zichtbaar zijn of dat je huid er wat vaal uitziet.

Wanneer je kleuren draagt die jou goed staan, ontstaat er harmonie tussen jouw huidteint, ogen en haarkleur. Deze uiterlijke kenmerken maken jou namelijk tot een bepaald seizoenstype, namelijk een lente-, zomer-, herfst- of wintertype. Een kleurconsulent weet daar alles van en maakt daarom uitgebreide kleuranalyses voor haar klanten. Na deze analyse weet een klant precies naar welke kleuren hij of zij moet kijken bij het kopen van kleding of make-up. De klant krijgt zo meer zelfvertrouwen en straalt dat ook uit. Wil jij ook aan de slag als kleurconsulent? Volg dan onze 4-daagseopleiding.

De cursus

De cursus is geschikt voor iedereen die zich gericht op de uiterlijke verzorging van mensen
Onze opleiding tot kleurconsulent duurt vier dagen, verspreid over twee tot drie maanden. Wanneer je de cursus succesvol hebt afgerond, ontvang je een certificaat van Harmony in Colours. Je kunt daarna aan de slag als kleurconsulent, maar voor kledingadviseurs, kappers of opticiens heeft het certificaat ook veel waarde. Wanneer je één van deze beroepen beoefent, ben je namelijk dagelijks bezig met het uiterlijk van anderen. Na het volgen van deze cursus, kun je de klant inzicht geven in zijn of haar beste kleuren. Dat betekent dat je de klant beter kunt adviseren over welke kleur bril, haar of kleding hem of haar het beste staat.

Indeling van de dagen
De cursus bestaat uit een theorie- en praktijkgedeelte. De indeling van het programma en de lestijden kunnen iets afwijken, maar over het algemeen worden lestijden van 10:00 – 16:30 of 10:00 – 12:30 uur aangehouden. Tijdens de oefenperiode krijg je tijd om een werkstuk met foto’s te maken, zodat je dat later aan je klanten kunt laten zien. Tijdens het praktijkgedeelte nodig je zelf een model uit. Op de dag van het examen presenteer je een model uit je werkstuk.

Locatie en data
De cursus vindt in principe plaats bij Harmony in Colours in Waddinxveen. Cursusdata worden in overleg afgesproken. Een cursus gaat door bij minimaal 4  aanmeldingen.

De prijs
De prijs van deze cursus is op aanvraag. Neem contact op via 06-160 76 936 of info@harmonyincolours.nl