Als kleurconsulent kost het je geen moeite om iemand als lente-, zomer-, herfst- of wintertype te analyseren en ben je in staat om het subtype van de dominante kleurkarakteristiek te benoemen, dus lente: warm, licht, helder; herfst: warm, gedempt, diep; zomer: koel, licht, gedempt; winter: koel, helder, diep.

Maar kan je bij je klant benoemen of zij een hoog of laag licht-donker contrast in haar uiterlijk heeft? De workshop richt zich erop dat je dat leert zien en benoemen.

De kleurbalans van je uiterlijk (huid, haar en ogen) bepaalt wat jouw mooiste en beste kleuren zijn die je kunt dragen. En de mate van licht-donker contrast in je uiterlijk (huid, haar en ogen) bepaalt hoe hoog het licht-donker contrast in je kleding kan zijn.

Het is belangrijk dat het contrast in je kleding in balans is met het contrast van je uiterlijk. Door het contrast in je kleding aan te laten sluiten op het contrast in je uiterlijk schep je harmonie en zorg je ervoor dat de aandacht naar je gezicht wordt gebracht.

Hoe hoger het contrast, hoe meer kracht en autoriteit; hoe lager het contrast, hoe meer verbinding en toegankelijkheid. Je kunt je natuurlijke contrast versterken of afzwakken met het contrast in je kleding, afhankelijk van hoe je wilt overkomen of wat je wilt uitstralen. De hoeveelheid contrast die je wil of kan dragen in je outfit is een samenspel van jouw uiterlijk, jouw innerlijk (persoonlijkheid/karakter) én de situatie/gelegenheid waarvoor jij je kleedt.

Wil jij je expertise vergroten en je klanten meer verdieping en verrijking bieden? Dan mag je deze workshop niet missen. Deze cursus is geschikt voor nieuwelingen en voor degenen die de cursus al eerder hebben gedaan.

Kosten € 75,-, inclusief koffie, thee enz., excl. BTW.
Min. aantal deelnemers 3
Max. aantal deelnemers 4
Cursusleider Hellen van Buuren van Four Seasons in Kleur en Stijl
Aanmelden voor maandag 16 oktober 2023

 

 

november 11 @ 13:30
13:30 — 16:00

Waddinxveen

Hellen van Buuren

TerugAanmelden voor event